Ik vind het belangrijk dat jij erop kan vertrouwen dat ik zorgvuldig om ga met jouw persoonsgegevens. In deze privacy- en cookieverklaring kan je lezen welke persoonsgegevens ik van jouw verwerk, waarom ik dit doe, hoe ik jouw gegevens beveilig en wat jouw rechten zijn. 

Over mij

Nadine Illustraties is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Ik ben gevestigd aan de Soestdijkseweg Zuid 191, 3721 AC in Bilthoven. Heb je een vraag over deze privacy- en cookieverklaring of het gebruik van jouw gegevens door mij? Neem dan contact op via + 31 6 10 78 26 01 of stuur een e-mail naar hallo@nadineillustraties.nl.

Waarom verzamel ik jouw gegevens?

Websites van derde partijen en social media buttons

Op deze website staan social media buttons van Facebook, Instagram, Pinterest, en mogelijke andere links naar websites van derden. Als jij op een social media button klikt, worden er cookies geplaatst. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Ik kan niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. Jij kan hier lezen hoe deze platformen omgaan met jouw privacy:

Hoe lang bewaar ik jouw gegevens?

Ik bewaar jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden. De vereiste bewaartermijn bepaal ik bovendien aan de hand van wet- en regelgeving en eventuele claim risico’s. De volgende bewaartermijnen heb ik in ieder geval vastgesteld:

Hoe beveilig ik jouw gegevens?

Ik heb passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen. Ik heb de volgende maatregelen genomen:
  • Fysieke toegangscontroles
  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Anti-virus programma’s en regelmatige software updates
  • Transport Layer Security (voorheen SSL-encryptie)

Deel ik jouw gegevens met derden?

Ik deel jouw gegevens met een aantal partijen wanneer dit mag volgens de wet. Ik verstrek gegevens aan derde partijen wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst, jij hiervoor jouw toestemming hebt gegeven, ik een gerechtvaardigd belang heb of de wet mij dit verplicht (bijvoorbeeld omdat ik verplicht ben gegevens te verstrekken aan de belastingdienst op grond van de Algemene wet inzake Rijksbelastingen). Jouw gegevens kunnen worden doorgeven aan de volgende (categorieën van) ontvangers:
  • Hosting van de website
  • Mailservers
  • Bezorgdiensten
  • Betaalproviders
  • Drukkerijen
  • Cookie leveranciers
  • Google Analytics
  • E-boekhouden
  • MailChimp
  • Overige IT-leveranciers en dienstverleners
Het is mogelijk dat jouw persoonsgegevens worden doorgegeven of opgeslagen buiten Europa. Ik doe dit alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Een modelovereenkomst bijvoorbeeld. Update over het ongeldig verklaren van het EU-VS Privacy Shield: Ben je al bekend met de uitspraak van het Hof in de zaak Schrems-II? Dit heeft ook voor jou gevolgen. Lees anders eens onze blog over dit onderwerp.

Wat zijn jouw rechten?

Je hebt de volgende rechten:
  • recht op inzage in de persoonsgegevens die ik van jou verwerk;
  • recht op rectificatie en aanvulling van je persoonsgegevens;
  • recht op verwijdering van je persoonsgegevens;
  • recht op beperking van je persoonsgegevens;
  • recht van bezwaar;
  • recht om jouw toestemming in te trekken (zie verderop);
  • recht op overdracht van je gegevens, als dit technisch haalbaar is.
Meer weten over jouw rechten? Klik dan hier. Indien je gebruik wenst te maken van jouw rechten, kan je een e-mail sturen naar hallo@nadineillustraties.nl of telefonisch of schriftelijk contact opnemen.

Toestemming intrekken

Heb jij toestemming gegeven aan mij om jouw persoonsgegevens te verwerken? Dan heb je het recht om deze toestemming op ieder gewenst moment in te trekken. Ik verwerk vanaf dat moment niet meer jouw persoonsgegevens, tenzij ik een andere grondslag heb. Wil je jouw toestemming intrekken voor cookies die ik heb geplaatst? Lees dan even verderop in deze verklaring hoe je cookies kunt verwijderen.

Cookies

Ik maak op deze website gebruik van cookies. Met “cookies” bedoel ik trouwens ook vergelijkbare technieken, zoals scripts en pixels. Cookies zijn eenvoudige tekstbestanden die op je computer, tablet of telefoon worden opgeslagen wanneer je mijn website bezoekt. De opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar mijn servers terug worden gestuurd. Wanneer jij mijn website voor de eerste keer bezoekt, zie je een cookiebanner. In deze banner kan je aangeven of je toestemming geeft voor het gebruik van cookies op jouw computer. Ik plaats cookies om de website naar behoren te laten functioneren, het gebruik van de website te analyseren en voor retargeting doeleinden. In onderstaande tabel kun je precies zien welke cookies ik kan plaatsen tijdens een bezoek aan mijn website, waarom ik dit doe en wanneer de cookies worden verwijderd.

NaamDoelVervaltermijn
_gaHet analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers te onderscheiden.Verloopt na 2 jaar.
_gidHet analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers te onderscheiden.Verloopt na 24 uur.
_gatHet analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om het aantal internetverzoeken te beperken. Verloopt na 1 minuut.
woocommerce_cart_hashNoodzakelijke cookie. Deze cookie helpt WooCommerce te bepalen wanneer de inhoud / gegevens van de winkelwagen verandert. Verloopt na een sessie.
woocommerce_items_in_cartNoodzakelijke cookie. Deze cookie helpt WooCommerce te bepalen wanneer de inhoud / gegevens van de winkelwagen verandert.Verloopt na een sessie.
wp_woocommerce_session_Noodzakelijke cookie. Bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze voor elke klant weet waar hij de winkelwagengegevens in de database kan vinden. Verloopt na 2 dagen.
mailchimp_landing_siteHet analyseren van de website. Met deze cookie kan worden bijgehouden welke pagina er eerst wordt bezocht. Verloopt na 1 maand.
ocn_acceptedNoodzakelijke cookie. Houdt bij of je akkoord hebt gegeven via de cookiebanner.Verloopt na 1 maand.
_galiHet analyseren van de website. Deze cookie wordt gebruikt om bezoekers te onderscheiden.Verloopt na 30 seconden.
gridcookieNoodzakelijke cookie.Vervalt na een sessie.
SS_deltaBufferNoodzakelijke cookie.
Zorgt ervoor dat je makkelijker kan scrollen.
Vervalt na een sessie.
_fbpOm gericht advertenties te kunnen tonen.Tot 180 dagen.

Met Google Analytics kan ik inzicht krijgen in hoe je gebruik maakt van onze website. Deze service wordt aangeboden door het Amerikaanse bedrijf Google en hiermee worden cookies geplaatst. Met deze cookies worden onder andere jouw IP-adres, het aantal gebruikers en sessies, locatiegegevens, informatie over je apparaat, browser en sessieduur verzameld. Wil je meer weten over Google Analytics en de cookies die deze service plaatst? Klik dan hier.

Op deze website is ook een Facebook pixel geïnstalleerd. Ik vraag jou om jouw toestemming, voordat ik dit soort cookies plaats. Met deze pixel krijg ik inzicht in de acties die websitebezoekers uitvoeren. Hiermee kan Facebook aan jou relevante advertenties van Nadine illustraties tonen. Facebook toont je dus eigenlijk gericht reclame, met behulp van de Facebook pixel (retargeting). Dit is een vorm van profilering, en hier kun je altijd bezwaar tegen maken. Lees vooral ook even de cookieverklaring van Facebook, om hier meer over te weten te komen. Klik hier om jouw instellingen in Facebook te wijzigen.

Cookies verwijderen of beperken

De meeste browsers ondersteunen cookies, maar jij kan jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer je maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de ‘voorkeuren’ van jouw browser. De ‘help’-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen. Maar let op: als je cookies wist kan je bepaalde opgeslagen informatie verliezen (zoals inloggegevens). Het weigeren of verwijderen van cookies kan er ook voor zorgen dat sommige functies niet meer goed werken op deze website. Wil je graag een stappenplan volgen om cookies te verwijderen? Klik dan hier.

Wil je liever niet dat Google Analytics jouw gegevens gebruikt? Maak dan gebruik van de opt-out regeling door hier te klikken.

Ik heb een vraag, opmerking of klacht

Heb je vragen of opmerkingen over de verwerking van jouw persoonsgegevens, neem dan contact op via +31 6 10 78 26 01 of stuur een e-mail naar hallo@nadineillustraties.nl. Ook kun je gebruik maken van het contactformulier op de website. Ik help je graag verder als je een klacht hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je hebt bovendien het recht om een klacht in te dienen over de verwerking van jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan je doen door hier te klikken.

Wijzigingen

Deze privacy- en cookieverklaring kan van tijd tot tijd gewijzigd worden. De meest actuele versie is te allen tijde in te zien op mijn website.

Versie: 1 december 2020