Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is opgesteld, om inzichtelijk te maken op welke privacy de bezoekers van Nadineillustraties.nl kunnen rekenen. Ik – Nadine Loeffen – erken hiermee dat jouw privacy belangrijk is en ik wil daarom transparant zijn in de stappen die ik heb ondernomen om jouw persoonlijke gegevens te beschermen. In deze privacyverklaring leg ik uit welke informatie ik ontvang, hoe ik het bescherm en met welke doeleinden deze informatie wordt ingezet. Deze site is onderdeel van mijn onderneming Nadine Illustraties (met KvK-nummer 74687492) en de persoonlijke gegevens van klanten / opdrachtgevers en bezoekers van deze website worden zorgvuldig door mij behandeld en beschermd. Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op alle producten (zoals Nadineillustraties.nl), diensten en activiteiten vanuit de onderneming Nadine Illustraties.

Ik, Nadine Loeffen namens onderneming Nadine Illustraties, ben verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Via Nadineillustraties@gmail.com kan er contact met mij worden opgenomen indien er vragen zijn omtrent deze privacyverklaring. Deze privacyverklaring kan altijd worden gewijzigd, daarom is het raadzaam deze verklaring regelmatig te raadplegen indien nodig. Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 3 september 2019.

Verwerking van persoonsgegevens
De persoonsgegevens die door deze website Nadineillustraties.nl kunnen worden verzameld, worden zelf aan mij (Nadine Loeffen) door de bezoeker verstrekt. Denk aan het plaatsen van een bestelling of een vraagstelling communiceren via het contactformulier. Ook kan de bezoeker een vraag stellen door te mailen naar Nadineillustraties@gmail.com. De gegevens die door deze activiteiten worden verkregen, zijn de naam, e-mailadres en het IP-adres van de bezoeker. Bij het plaatsen van een bestelling in de webwinkel, zullen ook de adresgegevens en het telefoonnummer door de koper worden verstrekt. De website verzamelt de naam, het e-mailadres en het IP-adres van de bezoeker met het doel om interactie te creëren, waardoor anderen vooruitgeholpen kunnen worden met inspirerende en informatieve content die aansluit op de wensen van de gebruiker. In de praktijk blijkt dat deze gegevens zelden tot niet worden gebruikt. Daarom worden deze persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk bewaart. Google bewaart deze persoonsgegevens maximaal 26 maanden, via social media (Facebook en Instagram) is deze periode maximaal 2 jaar.

Doel van verwerken persoonsgegevens
De persoonsgegevens die worden verzameld, hebben als doel om de website te optimaliseren en deze te bevorderen in gebruiksgemak. Ook kunnen er door Nadine Illustraties persoonsgegevens worden verzameld die noodzakelijk zijn voor de totstandkoming en uitvoering van de overeenkomst, bijvoorbeeld om de door jouw gekozen producten, diensten of informatie te leveren. Wanneer je een betaalde dienst of product hebt afgenomen, worden persoonsgegevens verzameld om te offreren en te factureren. De persoonsgegevens die door Nadineillustraties.nl worden verzameld, worden voornamelijk ingezet om de website en bijbehorende technologieën te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren. Deze gegevens worden verzameld door Google. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Ik, als eigenaar van Nadineillustraties.nl heb hier geen invloed op en geef Google geen toestemming om via Nadineillustraties.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Gevoelige gegevens
Nadineillustraties.nl heeft absoluut niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij toestemming hebben van ouders of hun voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ik raad ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van de kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op door te mailen naar Nadineillustraties@gmail.com zodat ik deze informatie zo snel mogelijk kan verwijderen.

Webwinkelsoftware
Nadineillustraties.nl is ontwikkeld met software van WooCommerce en ik heb voor onze webhosting gekozen voor Hostnet. Persoonsgegevens die je ten behoeve van mijn website aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Hostnet heeft toegang tot jouw gegevens om mijn website (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen jouw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Hostnet is op basis van de overeenkomst die ik met hen heb gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden bovendien regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.

Gmail
Nadineillustraties.nl maakt voor reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Gmail. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van jouw en mijn gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Gmail heeft geen toegang tot mijn postvak en ik behandel al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Payment processors
Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in mijn webwinkel maak ik gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt jouw naam, adres en woonplaatsgegevens en jouw betaalgegevens zoals jouw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor jouw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van jouw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart jouw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Verzenden en logistiek
Als je een bestelling bij mij plaatst, is het mijn taak om jouw pakket bij je te laten bezorgen. Ik maak gebruik van de diensten van MyParcel (partner van PostNL) voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat ik jouw naam, adres en woonplaatsgegevens met MyParcel (partner van PostNL) zal delen. MyParcel gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat MyParcel onderaannemers inschakelt, stelt MyParcel jouw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking. Ook werk ik samen met Colourspace BV – de Kaartendrukkerij. Mocht er een bestelling geplaatst worden voor geboortekaartjes of andere gepersonaliseerd drukwerk dan wordt dit hier gedrukt. Colourspace BV – de Kaartendrukkerij ontvangt tevens de gegevens van de klant om het verzendproces uit te voeren. Colourspace BV – de Kaartendrukkerij heeft passende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Zij bewaren jouw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Gebruik van cookies
Nadineillustraties.nl maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestanden met gegevens die op de harde schijf van jouw computer, tablet of mobiele telefoon worden opgeslagen en deze kunnen jouw computer of de bestanden die op jouw computer staan niet beschadigen. Deze cookies worden gebruikt om de website Nadineillustraties.nl beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren, zodat Nadineillustraties.nl na kan gaan hoeveel mensen de website in een bepaalde periode hebben bezocht.

Tracking cookies van Google Analytics
Op mijn website Nadineillustraties.nl worden cookies geplaatst door derden. In mijn geval zijn dit alleen de tracking cookies van Google Analytics, die ook jouw IP adres, jouw ISP, de browser die je gebruikt om mijn website te bezoeken, en in sommige gevallen, of je Flash hebt geïnstalleerd. Deze gegevens gebruik ik om inzicht te krijgen in mijn bezoekers, zodat ik mijn assortiment op mijn publiek kan aanpassen. Op Nadineillustraties.nl worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Nadineillustraties.nl gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruik wordt gemaakt en om de kwaliteit en effectiviteit te meten. Ik maak gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb voor gebruik van Google Analytics.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kan ik zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Ik kan daardoor mijn website zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van mijn bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Gebruik van tracking cookies
Ik plaats cookies die jouw surfgedrag bijhouden. Bij het eerste bezoek aan Nadineillustraties.nl heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor deze cookies door jouw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van jouw browser verwijderen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Websites en diensten van derden
Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites en diensten van derden die met deze website Nadineillustraties.nl zijn verbonden. Denk aan diensten van de bedrijven Woocommerce (webwinkelsysteem achter Nadine Illustraties), Mollie (het betaalsysteem van Nadine Illustraties) en Hostnet (de webhosting). Nadine Illustraties heeft geen inzicht in en is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van derden. Neem voor de zekerheid daarom ook een kijkje bij het privacybeleid op deze websites van derden, omdat deze websites wellicht op een andere manier omgaan met persoonsgegevens. Nadine Illustraties is niet aansprakelijk met betrekking tot de wijze waarop deze persoonsgegevens op websites van derden worden verzameld en beschermd.

Bescherming
Nadine Illustraties vindt het belangrijk dat jouw persoonsgegevens op een zorgvuldige en vertrouwelijke manier worden beschermd. Daarom zijn passende maatregelen genomen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en ongeoorloofde wijzigingen tegen te gaan. Mijn website Nadineillustraties.nl is onderdeel van mijn onderneming Nadine Illustraties en je kunt de site alleen bezoeken via een beveiligde HTTPS-link. Nadineillustraties.nl maakt gebruik van het betrouwbare SSL Certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering
Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens indienen door te mailen naar Nadineillustraties@gmail.com zodat ik zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek kan reageren en inspelen.